Fietsverzekering

Of je nu fietstochten maakt voor jezelf of je fiets gebruikt voor het woon-werkverkeer, je fiets brengt je waar je maar wilt en wanneer je maar wilt. Dit geeft vrijheid en dit wil je graag zo houden. Helaas kan het zo maar eens voorkomen dat je schade rijdt of dat de fiets zelfs gestolen wordt. Als dit je overkomt brengt dat de nodige zorgen met zich mee en wil je het liefst zo snel en goed mogelijk geholpen worden. Dit kun je zelf in de hand houden door een fietsverzekering af te sluiten. Door het aansluiten van een fietsverzekering wordt je na schade of diefstal ondersteunt om zo snel mogelijk weer mobiel te zijn.

In samenwerking met de ANWB en ENRA Verzekeringen biedt FRS Fietsen fietsverzekeringen aan voor een lage premie. Mocht je fiets gestolen worden of beschadigd raken, ben je in de meeste gevallen verzekerd. De maandelijkse of eenmalige premie wordt bepaald op basis van het type fiets, de nieuwwaarde en het type verzekering.

ENRA Fietsverzekeringen
Wat moet je weten over de ENRA fietsverzekeringen? 
De ENRA fietsverzekering maakt het mogelijk om fietsen, e-bikes en accessoires, gebruikt en ongebruikt, te verzekeren. Bij ENRA verzeker je je fiets voor een vaste periode van drie of vijf jaar. Je betaalt de premie in één keer bij de start van de verzekering. Je kunt ook kiezen voor een doorlopende fietsverzekering. Dit is een verzekering met een looptijd van één jaar. De fietsverzekering wordt jaarlijks verlengd tot maximaal 5 jaar. Je kunt de premie per maand of per jaar betalen. Klik hier voor het dekkingsoverzicht van ENRA.

ENRA biedt drie verzekeringspakketten aan, namelijk:
- ENRA Basis
- ENRA Plus
- ENRA Optimaal

ENRA Basis
Deze verzekering verzekerd de fiets tegen diefstal. Het is dus een diefstalverzekering zonder extra’s. Omdat je fiets na verloop van tijd minder waard wordt, vindt bij ENRA Basis vanaf het eerste jaar afschrijving plaats. Word je fiets gestolen? Je hebt recht op de aanschafwaarde min de afschrijving (zie overzicht)
. Simpeler kan het niet!

ENRA Plus
De ENRA Plus verzekering maakt onderscheid tussen een diefstal- en cascodekking. 

Bij ENRA Plus (Diefstal) ben je verzekerd tegen diefstal. Ook bij deze verzekering vindt afschrijving op je fiets plaats, echter is het afschrijvingspercentage kleiner dan bij de ENRA Basis verzekering. Ook bij deze verzekering heb je, bij diefstal, recht op de aanschafwaarde min de afschrijving (zie overzicht).

Bij ENRA Plus (Casco) is naast diefstal ook schade én ENRA Pechhulp Europa meeverzekerd. Kom je onderweg onverwachts met pech langs de weg te staan? Of is je fiets gestolen? ENRA Pechhulp zorgt ervoor dat je bij pech direct, samen met de fiets, wordt opgehaald en wordt teruggebracht naar het beginpunt van de fietstocht. De pechhulpservice repareert de fiets niet. 

ENRA Optimaal
ENRA Optimaal is de meest uitgebreide fietsverzekering van ENRA. Ook bij deze verzekering wordt er onderscheid gemaakt tussen diefstal- en cascodekking. 

ENRA Optimaal (Diefstal) zorgt ervoor dat je verzekerd bent tegen diefstal zonder dat er afschrijving plaatsvindt gedurende de verzekerde periode. Ongeacht of je fiets in het eerste of het laatste jaar wordt gestolen, bij ENRA Optimaal (Diefstal) leveren wij een nieuwe, gelijkwaardige fiets uit. 

ENRA Optimaal (Casco) verzekerd je tegen diefstal, schade, verhaalsrechtsbijstand, ongevallen opzittende verzekering en ENRA Pechhulp Europa. Uiteraard ook zonder dat er afschrijving plaatsvindt.

Voorwaarden ENRA verzekeringen
Lees hier de polisvoorwaarden van de ENRA fietsverzekering
Lees hier de brochure van de ENRA fietsverzekering
Bereken hier de premie voor een ENRA Fietsverzekering


ANWB Fietsverzekeringen
Wat moet je weten over de ANWB fietsverzekeringen? 
De ANWB fietsverzekeringen zijn gebaseerd op een vast laag maandtarief zonder verborgen kosten. De verzekering heeft een looptijd van één jaar en is daarna direct per maand opzegbaar. Kies voor een basisverzekering tegen diefstal of breid je verzekering uit met een complete dekking voor schade, rechtsbijstand en ongevallen. Accessoires zijn ook mee te verzekeren. 

Sluit nu een fietsverzekering af en je krijgt de ANWB fietspas een jaar lang gratis. Je profiteert onder mee van de Wegenwacht fietsservice, korting bij honderden Gastvrij-punten, een gratis fietscheck en juridische hulp bij ongevallen (bekijk de actievoorwaarden).

Er zijn vijf verschillende verzekeringsopties, namelijk:
- ANWB Basis (3 jaar)
- ANWB Compleet (3 jaar)
- ANWB Compleet (5 jaar)
- ANWB Blijven Fietsen Verzekering

ANWB Basis (3 jaar)
Als je kiest voor deze verzekering ben je verzekerd tegen schade als gevolg van diefstal of een poging daartoe. Als de fiets in de eerste drie jaar wordt gestolen, vergoedt de ANWB 100% van het verzekerde bedrag. De fiets moet wel voorzien zijn van een slot dat ART** goedgekeurd is. Je bent niet meeverzekerd voor schade door een aanrijding, val of vandalisme. 

ANWB Compleet (3 of 5 jaar)
Deze verzekering verzekerd je naast diefstal ook tegen schade aan je fiets door een ongeval of valpartij. Is je fiets in de eerste drie jaar total loss door vandalisme of een aanrijding? Dan vergoedt ANWB de aanschafwaarde. Het kan zijn dat je een eigen risico heeft wanneer je schade hebt. Dit hangt af van het soort fiets die je hebt. Met deze dekking ben je ook verzekerd van rechtsbijstand bij het verhalen van schade, pechhulp en krijg je een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval met je fiets. Deze verzekering kun je ook afsluiten voor 5 jaar.

ANWB Blijven Fietsen Verzekering
De ANWB Blijven Fietsen Verzekering is een complete verzekering tegen een lage (maandelijkse of jaarlijkse) prijs. Doordat de fiets wordt voorzien van een track&trace-zender wordt de fiets bij diefstal opgespoord. Als de fiets na 48 uur niet teruggevonden is ontvang je direct een nieuwe fiets van hetzelfde merk en hetzelfde type. Je ontvangt ook een nieuwe fiets als je fiets binnen total loss is door een aanrijding of vandalisme. Raakt je fiets beschadigd? Dan vergoeden wij de schade. Ook schade aan de accu bij een e-bike door vallen of stoten is verzekerd. Daarnaast maak je aanspraak op verhaalsrechtsbijstand als de fiets beschadigd is door toedoen van een ander, uitkering bij invaliditeit of overlijden, de Wegenwacht Fiets Service en de ANWB Fietspas. Meer informatie over deze verzekering? Klik hier!

Accessoires zijn eenvoudig mee te verzekeren bij ANWB Fietsverzekeringen. Wilt je je fietsslot, zadeltassen of fietsmand verzekeren? Dit kan! Over het totaalbedrag, oftewel het verzekerde bedrag, betaal je premie.

ANWB Fietspas
Bij de ANWB kun je ook terecht voor een fietspas. Met de ANWB Fietspas heb je o.a. recht op 24/7 pechhulp, ontvang je een gratis fietscheck t.w.v. €25,- en krijg je 15% korting op koffie en gebak bij ANWB Gastvrij Plus punten. Meer lezen over de ANWB Fietspas? Klik hier!

Meer vragen over een ANWB Fietsverzekering? Kijk dan of het antwoord op je vraag hier te vinden is.

Voorwaarden ANWB verzekeringen
Lees hier de polisvoorwaarden van de Unigarant fietsverzekering  
Lees hier de polisvoorwaarden van de ANWB fietsverzekering 
Bereken hier de premie van jouw ANWB fietsverzering

To Top